tiistai 27. huhtikuuta 2010
Huhtikuun 2010 tilannekatsaus
Kuvat ovat Leviltä Zero Pointilta ensimmäisen tapahtumaosaamisen pilotoinnin orientaatio-osuudesta. 19 opiskelijan joukko oli jaettu ryhmiin ja ryhmille organisoitiin omat orientaatio-osuudet.
Kevään ajan projektiryhmämme on tehnyt koulutussuunnittelua hyödyntäen tiedossa olevia työelämän toiveita ja tarpeita sekä pitäen palavereja työelämän edustajien kanssa. Ensimmäinen tapahtumaosaamiseen liittyvä pilotointi käynnistyi helmí-maaliskuussa Levillä. Opiskelijoita modulissa on 19; opiskelijat tulevat kaikilta eri kouluasteilta (LAO, RAMK, Lapin yliopsito)ja ovat hakemusten mukaisesti valittu. Tapahtumaosaamisen pilotointi jatkuu aina kevääseen 2011 saakka tällä ryhmällä.
Tulevana lukuvuonna on tarkoitus saattaa pilotointiin 5 erilaista modulia, kukin 5 opintoviikon laajuisena. Osaamisen alueet ovat: Erilaisia kulttuurikurkistuksia, Lapin luonto luo outoa taikaa (luonto-osaaminen, luonnonilmiöt), Matkailualan turvallisuus, Ryhmäleaderit (ohjelmapalveluissa ryhmien johtaminen, mm. joulun ajan matkailu), sekä Tapahtumaosaaminen jatkaa pilotointiaan.
Huhtikuussa on käyty keskustelua kulttuurimatkailun kehittämisestä ja siitä miten koulutus voisi siihen osallitua. Suunnitteilla on yhteisiä keskustelutilaisuuksia Rovaniemellä, Sodankylässä (Luosto) ja Kittilässä (Levi). Näihin palaamme myöhemmin tarkemmin!
Hyvää loppukevättä ja tulevan viikonvaihteen vappua!
Riitta
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Hei,
VastaaPoistatodella hyviä teemoja. Huhtikuisten kulttuurimatkailukeskustelujen ideoita olisi mukava kuulla.
Työelämän kannalta mieleeni on noussut muutama asia:
- kulttuurituotteiden (kuten kulttuurimatkailu ja tapahtumatuotanto) profiloiminen eri kohderyhmille, kuten esim. ikääntyville.
- tapahtumatuottamisen ja LAO:n työelämäyhteydet kulttuuritoimijoihin, olisiko meistä työelämän edustajista tähän apua?
Toukokuisen kesäillan terveisin,
Merja Tervo