maanantai 4. lokakuuta 2010

Tilannekatsaus

Olen nyt ollut tässä reilun kuukauden ja vähitellen alan sisäistää näitä hankkeita.

Tapahtumaosaamisen koulutuksen lähipäivähän oli siis 6.9.2010 ja kurssilla on mukana 43 opiskelijaa. Ensimmäiset tehtävät ovat Optimassa ja niiden palautusraja on 29.10.
Olen ottanut yhteyttä erilaisiin tapahtumanjärjestäjiin Lapin alueella ja sieltä on tullut muutamia vastauksia, joiden perusteella viemme asiaa eteenpäin siten, että opiskelijat löytäisivät ne tapahtumat, joihin voivat osallistua, jotta kurssi saadaan hyväksytysti läpi. Näistä lähetän tietoa opiskelijoille lokakuun aikana. Tein Facebookiin LAO Tapahtumaosaamisen koulutus -sivun ja olen yllyttänyt opiskelijoita tykkäämään siitä, niin ehkä sitä kautta saamme myös keskustelua aikaiseksi. Saa sanoa ja saa kertoa; keskustelkaa toisillenne!

Lapin luonto luo outoa taikaa -koulutuksen osalta kävin viime viikolla Sodankylän Geofysiikan observatoriossa (http://www.sgo.fi/) keskustelemassa lähipäivien sisällöstä liittyen revontuliin ja sääilmiöihin. Vuoden parhaat revontuliajathan ovat käsillä nyt kun lumi ei ole vielä maassa. Muuten taas aurinko ei ole parhaimmillaan revontulien kannalta, mutta nokka kohti taivasta vaan, eihän sitä koskaan tiedä. Lisäksi Sodankylän reissulla oli keskustelua erilaisista luontoon liittyvistä osuuksista sekä koulutuksen kokonaistoteutuksesta.
Kiitokset Tero Raidalle, Jyrki Manniselle, Ulla Hirvoselle ja Ossi Pihajoelle antoisista jutusteluista. Sain hyviä eväitä eespäin.

Erilaisia kulttuurikurkistuksia käytiin kurkistelemassa Rovaniemellä, jossa Anne Parkkinen, Jussi Raittimo ja Tiina Lappalainen olivat kasanneet hyvän sisällön päivälle ja ennen kotiin lähtöä poikkesimme Rovaniemen matkailuneuvonnassa kuulemassa mitä he tekevät ja millaisia asiakkaita heillä käy. Esimerkiksi kesällä saatetaan hyvinkin ilmoittautua kelkkasafarille...
Kiitokset vetäjille ja kiitos myös kaikille mukana olleille opiskelijoille! Lähtö Kittilästä oli 6:45 ja bussilla menimme Sodankylän kautta Rovaniemelle. Ja takaisin samaa reittiä. 1 hirvi meni sen verran kaukana tien yli, ettemme saaneet napattua. Kuvia.

Siinä ensimmäinen blogitukseni. Kommentoikaa reippaasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti